Abscess kończy działalność, reaktywacja Autopsy. Strona: 1

Abscess kończy działalność, reaktywacja Autopsy Dodano: 2010-06-03 22:13

Zabluźnię, ale Abscess nigdy mi sie nie podobało, a Autopsy jakos nie potrafie docenic, bo też nie bardzo mi sie podoba :)

.

Dodano: 2010-06-05 11:26

nie bluźnij przyjacielu! nekro death metal rulez!

"Come with me if you want to live"

Dodano: 2010-06-08 08:36

Wole jednak Obliteration :D robią to lepiej

.

Dodano: 2010-06-09 15:21

Autopsy wali zgniłym mięsem, po tylu latach mam nadzieje, że będzie dalej walić

Dodano: 2010-06-11 09:07

Ja tamz gnilizny nie czuje. Owszem, maja swój styl, ale w ogóle do mnie on nie trafia :)) ale nie powiem o nich, że to kapela z dupy tak jak np. powiem to o Gorefeście :)

.

Dodano: 2010-06-11 18:36

Gorefest jest z Holandii.Autopsy ,kawał historii typowy przykład ,że odskul ma się znakomicie ,kapela praktycznie (Shitfun śrenio mi podchodzi) bez słabej płyty czekam na nowe wydawnictwo.W Abscess nie pasuje mi punkowe echo które wyłazi z wielu kawałków mimo to szkoda ,że sie rozsypali mam nadzieję na chwile.

. Dodano: 2010-06-11 19:03

Harlequin napisał(a):
Ja tamz gnilizny nie czuje. Owszem, maja swój styl, ale w ogóle do mnie on nie trafia :)) ale nie powiem o nich, że to kapela z dupy tak jak np. powiem to o Gorefeście :)

a ja po raz kolejny stanie w obronie Goreesta do chuja wacława! "Mindloss" to płyta potęga jeśli chodzi o brutal old school, ale jak słuchałes ją po raz pierwszy kilka miesięcy temu temu co możesz o tym wiedzieć? :-D
Natomiast jesli chodzi o ich późniejsze dokonania to w dziedzinie tzw "death and rolla" uwarzam że taki "Soul Survivor" swoim rockowym zacięciem i pomysłami na melodie zostawia daleko w tyle olśniony przez Gniewka "Swansong" wiadomo kogo, który wieje smętem i brudną skarpetą :-D

. Dodano: 2010-06-11 19:14 Zmieniono: 2010-06-11 19:14

Wymieniłeś trzy diametralnie różniące się od siebie płyty które na swój sposób są bardzo ciekawe.Brutalny Mindloss,melodyjy Swansong czy przyciężkawy SS.
Jednak za kija nie mozna żadnej z nich porównać do Abscess czy nawet Autopsy.

Dodano: 2010-06-11 19:31

no tak, zupełnie na temat sie nie wypowiedziałem, przepraszam, nie chciałem
Autopsy znam i cenie tylko dwa pierwsze albumy, nie trawie punka więc dalej się nie wgłebiałem z tego co mi wiadomo Abscess też gra punka, więc równierz się nie wypowiem.
Wrzut Gniewka do Gorefesta spowodował że znów sobie słucham "Mindlossa" mad world

http://www.youtube.com/watch?v=6qEzTzv4w6E

Dodano: 2010-06-12 01:42

Dobra i zła informacja w jednym.
Co do Gorefest to najlepszy jest "False".

Alleluja i do przodu.

Dodano: 2010-06-12 13:22

cellar_door napisał(a):
z tego co mi wiadomo Abscess też gra punka, więc równierz się nie wypowiem.

nie

Dodano: 2010-06-13 21:14

Pany Pawły :))

ja nigdy nie pisałem ze "Swansong" mnie olśniewa :)) ale lubie :)) i nadal uważąm ,ze Gorefest to doskonały przykład zespołu, kóry nie potrafi łączyc melodii z brutalnością :))

co do Abscess - dla mnie za duzo tam crustu i punka. nie lubie.

co do Autopsy - szanuje, ale po prostu ta estetyka do mnie nie trafia. ale fakt, liczą sie tylko 'Severed Survival" i "Mental Funeral" :)

.

Dodano: 2010-06-13 21:45

Harlequin napisał(a):
,ze Gorefest to doskonały przykład zespołu, kóry nie potrafi łączyc melodii z brutalnością :))

"Legion" wiadomo kogo, spełnia idealnie te założenia łączenia melodii z brutalnością, ale to nie punk o którym tutaj mowa

Dodano: 2010-06-14 08:36

Ale o "Legion" nikt tutaj nie wspominał :)) owszem, zacna płyta, choc fanem Deicide nie jestem :)) jednak do Legiona wracam zadziwiająco często :)

.

Dodano: 2010-06-14 14:04

To "Legion" jest melodyjny?

Dodano: 2010-06-14 14:06

leprosy napisał(a):
To "Legion" jest melodyjny?

mów co chcesz, ale 'caco demon' to szlagier dla mnie :)) a cała płyta jest szalenie rytmiczna, przez co wydaje się być melodyjna :))

.

Dodano: 2010-06-14 14:09

Harlequin napisał(a):
'caco demon' to szlagier

co racja to racja, "kaka demona" to zajebisty utwór :)

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2010-06-14 14:12

Nie mylic z behemothem prosze ...

.

Dodano: 2010-06-14 16:12

Harlequin napisał(a):
[quote:962cb2da90="leprosy"]To "Legion" jest melodyjny?

mów co chcesz, ale 'caco demon' to szlagier dla mnie :)) a cała płyta jest szalenie rytmiczna, przez co wydaje się być melodyjna :))[/quote:962cb2da90]
Cały "Legion"to szlagier i wybitne dzieło ale nie melodyjne,melodyjny to może być "The Jester Race"

Dodano: 2010-06-14 16:47

leprosy napisał(a):
[quote:2e91e16253="Harlequin"][quote:2e91e16253="leprosy"]To "Legion" jest melodyjny?

mów co chcesz, ale 'caco demon' to szlagier dla mnie :)) a cała płyta jest szalenie rytmiczna, przez co wydaje się być melodyjna :))[/quote:2e91e16253]
Cały "Legion"to szlagier i wybitne dzieło ale nie melodyjne,melodyjny to może być "The Jester Race"[/quote:2e91e16253]

prosze nie mylić melodii z pedaleniem :-)
dla mnie równierz cały "Legion" jest jak piękna, idealna bryła sklecona z brutalności, rytmiki i melodii, z której nie wyróżniłbym żadnego utworu bo wszystkie są cudowne :-)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło